2006/06/13

...Μετά το τριήμερο...

...Μετά από ένα γεμάτο τριήμερο, αντί σχολιασμού αναδημοσιεύω απόσπασμα παλιού (επίκαιρου) άρθρου της εφημερίδας Αξίας (στήλη ATAXIES)...


"Οι δήθεν..

• Αγαπητοί αναγνώστες, μέσα από τη στήλη αυτή, σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, καταφέραμε να ταράξουμε λίγο τα νερά της «κοσμοπολίτικης» Αθήνας μας.
• Της πρωτεύουσας και των νεοπλουτίστικων προτεκτοράτων της, όπως για παράδειγμα η Μύκονος, όπου συνωστίζονται και συμβιώνουν κάθε λογής νούμερα: εκδοτικά, επιχειρηματικά, από το χώρο της μόδας, των τεχνών, του θεάματος. Αλλά και τζιτζιφιόγκοι, άφραγκοι, αρπακτικά, μαϊντανοί, όλοι δηλαδή οι ΔΗΘΕΝ. Αυτοί που παριστάνουν αυτό που δεν είναι.
• Όλος αυτός ο συρφετός της μπόχας και της δυσοσμίας, που άγεται και φέρεται σε ψευτοκοσμικούς γάμους και βαφτίσια. Φορώντας κατά τεκμήριο δανεικά επώνυμα ρούχα και κοσμήματα, προσβάλει με τη συμπεριφορά του το σύνολο μιας ελληνικής κοινωνίας που ζει στα όρια της φτώχιας και της εξαθλίωσης και μάχεται για το αύριο με φιλότιμο, αυταπάρνηση και αξιοπρέπεια, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.
• Η στήλη, σας διαβεβαιώ, δεν έχει προσωπικά με κανέναν. Δηλώνει, ωστόσο, ξεκάθαρα ότι βρίσκεται απέναντι, ως στάση ζωής, σε αυτή τη θλιβερή και ευτελισμένη νεοπλουτίστικη μάζα, της ψευτοκοσμικότητας, των μαϊντανών και των δήθεν. Και δεν διστάζει να το πει: Ότι όλους αυτούς τους καραγκιόζηδες θα τους εξευτελίσει.
• Γιατί δεν μπορούν όλοι αυτοί οι ΔΗΘΕΝ, οι ΧΑΪ, οι ΚΑΠΩΣ αλλιώς από τους άλλους, να παριστάνουν τους μάγκες, όταν είναι κερατάδες, λαμόγια, χρεωμένοι μέχρι το κεφάλι.
• Ούτε ορισμένες good looking νεαρές να το παίζουν ξαφνικά κυρίες, όταν όλοι γνωρίζουν την υπόγεια διαδρομή μεταξύ…κόκας και βίζιτας.

• ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΑ…
Επειδή είναι τριήμερο, νούμερα, μαϊντανοί, κυρίες και βίζιτες ξεσαλώστε…Από την Αθήνα μέχρι το Λονδίνο…Εμείς θα είμαστε εδώ και θα σας περιμένουμε…"

Εγκρίθηκαν 1.100 επενδυτικά σχέδια

C.A.: Πτώση μετοχής μετά την προσφορά για Εμπορική

Ερχεται κάποια ώρα που όλοι δικαιώνονται

Mισθός 890 ευρώ για το 50% των εργαζομένων το 2005

«Ετσι με ανέκριναν οι Αμερικανοί»

Χωρίς πυξίδα και σκοπό

Ο θάνατος του μικροκαλλιεργητή

LSE: Ευοίωνο το μέλλον για τα Βαλκάνια

Σε στενωπό εισέρχονται οι οικονομίες και τα χρηματιστήρια

Ο άγνωστος κόσμος των hedge funds

Γερμανία:Κατακρήμνιση δείκτη ZEW στο 37,8 (από 50)

ΕΕΤΤ: Υιοθέτησε σχεδιο ΕΕ για χονδρική ευρυζωνικών

Παραιτήθηκε γιατί... βρήκε καλύτερη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα

1,2 τρισεκ. δολάρια για πολέμους!

O Aμπάς κήρυξε σε κατάσταση συναγερμού Γάζα και Δυτική Oχθη

Εντολή στις εφορίες για αγριο φοροκυνηγητό

Αυξήσεις έως 100% στα φθηνά φάρμακα

Ριζικές αλλαγές στο ΤΣΜΕΔΕ

Στο ανθρώπινο κεφάλαιο θα επενδυθεί το Δ΄ ΚΠΣ

Εθνικό μειονέκτημα η απουσία έρευνας

Εμπορική: Προσφορά από Credit Agricole για το 100%

Βούτυρο, private equity και το δίδυμο των φόβων

To νέο φεγγάρι

Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για αγορές στη Σοφοκλέους